bewaar
Groenteschijf op ciabattabrood
Groenteschijf op ciabattabrood
bewaar

Groenteschijf op ciabattabrood

15 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

1

ciabattabrood

4 el

olijfolie

2 schalen

groenteschijf

600 g

tomaten

1 zak

rucola

1 teen

knoflook

2 el

zwarte olijven

Dit heb je nodig

  • broodrooster of grillpan

Aan de slag

1

Snijd de ciabatta in 4 stukken en snijd de stukken open. Rooster de helften in de broodrooster of in de grillpan goudbruin en knapperig.

2

Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de groenteschijven 4-6 min. Keer regelmatig. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en het vocht en snijd het vruchtvlees in partjes. Meng de tomaten met 50 g rucola, 2 el olie en peper en zout.

3

Leg de onderste ciabattahelften op 4 borden. Wrijf het brood in met het snijvlak van de knoflook. Leg er een groenteschijf op. Verdeel de olijven en de rest van de rucola erover. Dek de burgers af met de bovenste ciabattahelften. Serveer met de tomatensalade.