bewaar
Penne met tonijn en krokant broodkruim
Penne met tonijn en krokant broodkruim
bewaar

Penne met tonijn en krokant broodkruim

30 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

2 sneetjes

oud witbrood

6 eetlepels

olijfolie

400 g

penne

2

rode uien

2 teentjes

knoflook

1 blikje

ansjovisfilets

500 g

cherrytomaten

1 zak

waterkers

4

tonijnsteaks

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Sneetjes brood ontkosten en in keukenmachine fijnmalen. In koekenpan 1 el olie verhitten en broodkruim goudbruin roosteren. Op keukenpapier laten afkoelen. Penne 10-12 min. in ruim kokend water met zout beetgaar koken. Intussen uien en knoflook pellen en snipperen, ansjovis fijnsnijden en tomaatjes wassen en halveren. Harde stelen verwijderen, waterkers grof scheuren. In hapjespan of braadpan 3 el olie verhitten, ui en knoflook 1 min. zachtjes bakken. Ansjovis en tomaatjes 2 min. meebakken. Penne afgieten. Penne door tomaatjesmengsel scheppen en geheel goed verhitten. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten en tonijn op hoog vuur in 1-2 min. per kant (net als biefstuk) rosé bakken. Pasta op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Tonijn in reepjes snijden en op pasta leggen. Waterkers en krokant broodkruim erover strooien.