Exotische rijstschotel met gembersiroop

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g pandanrijst
- 4 perziken (geschild)
- 3 el zonnebloemolie
- 2 schaaltjes Quornstukjes (a 175 g)
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 groene paprika's (in stukjes)
- ¼ verse ananas (in stukjes)
- 3 el gembersiroop (flesje 250 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de perzik overlangs doormidden rond de pit, draai de twee helften los van elkaar en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de Quornstukjes 3 min. Schep de ui en paprika erdoor en bak nog 3 min. Voeg de perzik, ananas en siroop toe. Laat in ca. 3 min. nog even goed warm worden. Serveer met de rijst.
Tip:
Verse ananas is ook lekker in een fruitsalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 94 g
- vet 11 g