bewaar
Zoete puntpaprika's met pandanrijst
Zoete puntpaprika's met pandanrijst
bewaar

Zoete puntpaprika's met pandanrijst

20 min. bereiden
15 min. wachten
80waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

pandanrijst

4

zoete puntpaprika's

2

zoete uien

1 teentje

knoflook

2

groene paprika's

4 eetlepels

olie

2 bakjes

roze garnalen

1 theelepel

koriander

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal

Aan de slag

Oven op 200 °C voorverwarmen. Rijst volgens beschrijving op verpakking gaarkoken. Puntpaprika's in lengte halveren, zaadlijsten verwijderen. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. Groene paprika's wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. In kleine koekenpan olie verhitten en ui en knoflook zacht fruiten. Garnalen en groene paprika toevoegen en kort meebakken. Rijst met garnalen, groenten en koriander mengen. Paprika's met rijstmengsel vullen en met rest olijfolie besprenkelen. Paprika's en restant vulling in ingevette ovenschaal leggen en 15 min. bakken. Gevulde paprika's over vier borden verdelen en restant vulling ernaast leggen.