bewaar
Bami met roergebakken bloemkool
Bami met roergebakken bloemkool
bewaar

Bami met roergebakken bloemkool

45 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 eetlepels

olie

500 g

nasi/bamivlees

1 eetlepel

sambal

2 eetlepels

bloem

1

bloemkool

400 g

mienestjes

½ zakje

verse selderij

1 eetlepel

pikante paprikapoeder

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

In braadpan helft van olie verhitten en vleesblokjes rondom bruinbakken. Sambal erdoor roeren. Bloem erover strooien, vlees omscheppen en 200 ml warm water toevoegen. Vlees op laag vuur ca. 40 min. afgedekt laten sudderen. Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. Bloemkool in 10 min. beetgaar koken, in vergiet laten uitlekken en droogdeppen. Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. In wok rest van olie verhitten en bloemkoolroosjes hierin 5 min. roerbakken. Selderij erdoor scheppen en bloemkool op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Mie over vier borden verdelen, stoofvlees met saus en bloemkool ernaast scheppen.

tip

algemeenprijs per persoon 2.10 (in mei 2004)