
Ingrediënten
4 eetlepels
olie
500 g
nasi/bamivlees
1 eetlepel
sambal
2 eetlepels
bloem
1
bloemkool
400 g
mienestjes
½ zakje
verse selderij
1 eetlepel
pikante paprikapoeder
Dit heb je nodig
wok
Aan de slag
In braadpan helft van olie verhitten en vleesblokjes rondom bruinbakken. Sambal erdoor roeren. Bloem erover strooien, vlees omscheppen en 200 ml warm water toevoegen. Vlees op laag vuur ca. 40 min. afgedekt laten sudderen. Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. Bloemkool in 10 min. beetgaar koken, in vergiet laten uitlekken en droogdeppen. Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. In wok rest van olie verhitten en bloemkoolroosjes hierin 5 min. roerbakken. Selderij erdoor scheppen en bloemkool op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Mie over vier borden verdelen, stoofvlees met saus en bloemkool ernaast scheppen.
algemeenprijs per persoon 2.10 (in mei 2004)