Gebakken mie met zomergroenten

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g mienestjes (pak 500 g)
- 1 zak peultjes (200 g)
- 400 g geraspte worteltjes ((zak 500 g), in plakjes)
- 2 el olie
- 400 g nasi/bamivlees
- 2 uien (gesnipperd)
- 50 ml ketjap manis
- 75 g gezouten pinda's ((zakje 250 g), grof gehakt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de peultjes. Kook de peultjes en worteltjes 5 min. in ruim kokend water. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur in 5 min. bruin. Voeg de ui toe en roerbak nog 5 min. Schep de mie en groenten bij het vlees in de wok. Schenk er de ketjap manis bij en roerbak nog 2 min. Verdeel de mie over 4 borden en strooi de gehakte pinda's erover.
Tip:
Eten er geen kinderen mee? Voeg dan voor wat extra pit een fijngesneden rode peper toe.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 67 g
- vet 21 g