Gebakken aubergine met mozzarella
Een Italiaans minitaartje op je bord.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 gestreepte aubergine
- 3 el traditionele olijfolie
- ½ el balsamicoazijn
- 125 g buffelmozzarella (zakje)
- 7½ g verse basilicum (bakje à 15 g)
Keukenspullen
- vergiet
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Snijd 8 gelijke plakken van de aubergine. Leg de plakken in een vergiet, bestrooi ze aan beide kanten royaal met zout en laat minimaal 10 min. uitlekken. Dep de aubergine droog met keukenpapier.
- Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
- Besprenkel de aubergine met de azijn en breng op smaak met peper en zout. Snijd de mozzarella in 4 gelijke plakken. Leg op 4 borden een plak aubergine en leg hierop enkele blaadjes basilicum. Leg de mozzarella op het basilicum en dek af met de rest van de aubergine.
Tip:
Met de rest van de basilicumblaadjes kun je een heerlijke Italiaanse crostini maken. Kijk voor het recept elders op Allerhande.

Groenten grillen en roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 165 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 65 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Gebakken aubergine met mozzarella
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gebakken aubergine met mozzarella
- 1 gestreepte aubergine
Snijd 8 gelijke plakken van de aubergine. Leg de plakken in een vergiet, bestrooi ze aan beide kanten royaal met zout en laat minimaal 10 min. uitlekken.
- 3 el traditionele olijfolie
Dep de aubergine droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
- ½ el balsamicoazijn
Besprenkel de aubergine met de azijn en breng op smaak met peper en zout.
- 125 g buffelmozzarella
- 7½ g verse basilicum
Snijd de mozzarella in 4 gelijke plakken. Leg op elk bord een plak aubergine en leg hierop enkele blaadjes basilicum.
Leg de mozzarella op het basilicum en dek af met de rest van de aubergine.