bewaar
Turkse gehaktspiesen met yoghurtsaus
Turkse gehaktspiesen met yoghurtsaus
bewaar

Turkse gehaktspiesen met yoghurtsaus

35 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

1

lange prei

500 g

rundergehakt

50 g

rozijnen

2 teentjes

knoflook

2 theelepels

gemalen komijn

2 theelepels

gemalen koriander (ketoembar)

cayennepeper

150 g

Griekse yoghurt

½ zakje

verse munt

2 eetlepels

(olijf)olie

8

shoarmabroodjes

Dit heb je nodig

  • spiesen

Aan de slag

1

Buitenste bladeren van prei loshalen en wassen. Bladeren in de lengte in 8 lange repen van 2 cm breed snijden; donkergroene gedeelte eraf snijden. Bladeren in schaal leggen en overgieten met kokend water. Even laten staan, zodat prei zacht wordt. Afgieten en prei droogdeppen. Gehakt mengen met rozijnen, knoflook, komijn, korianderzaad, mespunt cayennepeper en 1 tl zout. Van gehaktmengsel 8 dunne worstjes vormen. Preirepen om worstjes wikkelen; uiteinden onder preiwikkel schuiven zodat prei niet loslaat. Worstjes aan spiesen rijgen en tot gebruik afgedekt op schaal in koelkast leggen. In kom yoghurt mengen met munt, zout en peper naar smaak. Yoghurtsaus tot gebruik in koelkast zetten.

2

Gehaktspiesen met olie bestrijken en op barbecue in 10-12 min. rondom bruin en gaar roosteren. Aan zijkant van barbecue shoarmabroodjes 1-2 min. per kant roosteren. Gehaktspiesen serveren met yoghurtsaus en shoarmabroodjes.