bewaar
Indiase gehaktspiesen met appel-yoghurtdip
Indiase gehaktspiesen met appel-yoghurtdip
bewaar

Indiase gehaktspiesen met appel-yoghurtdip

35 min. bereiden
81waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

rundergehakt

1 eetlepel

Indiase currypasta

1

appel

1 zakje

verse koriander

2 eetlepels

olijfolie

150 g

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • 8 lange satéstokjes (18 cm)

Aan de slag

Kneed met de hand (of maal in een keukenmachine) het gehakt met de currypasta, de helft van de appel en de helft van de koriander. Vorm van het gehakt 8 dunne worstjes en rijg ze aan de satéstokjes. Verwarm de grillpan. Bestrijk de gehaktspiesen met de olie en bak ze in de grillpan in 10-12 minuten rondom gaar en bruin. Keer de spiesen regelmatig. Meng intussen in een kommetje de yoghurt met de rest van de appel en koriander. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de yoghurtdip bij de spiesen. Lekker met naanbrood en sperziebonen.