bewaar
Hamburgers met spinazie en witte kaas
Hamburgers met spinazie en witte kaas
bewaar

Hamburgers met spinazie en witte kaas

20 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 sneetjes

volkorenbrood

½

citroen

1

ui

500 g

rundergehakt

½ zakje

verse peterselie

1 tl

gemalen piment

2 tl

gemalen komijn

4 el

olijfolie

2 el

pijnboompitten

100 g

bladspinazie

50 g

witte kaasblokjes

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

In keukenmachine brood, citroensap en -rasp en ui tot fijne massa malen. Broodmengsel door gehakt kneden, met peterselie, piment, 1 tl komijn en 1 el olie. Op smaak brengen met flink wat zout en peper. Van gehaktmengsel 8 burgers vormen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Vlak voor roosteren van burgers 1 el olie in steelpannetje verhitten. Pijnboompitten snel goudbruin bakken. Spinazie toevoegen en op matig vuur al roerend laten ontdooien. Kaasblokjes in spinaziesaus laten smelten. Saus op smaak brengen met zout, peper en rest van komijn. Pan van vuur nemen en op barbecue warmhouden.

2

Burgers aan beide kanten bestrijken met rest van olie. Burgers (in hamburgerklem) op barbecue in 6-8 minuten bruin en gaar roosteren. Burgers op vier borden leggen en spinaziesaus ernaast scheppen.