bewaar
Met witte kaas en gehakt gevulde aubergine
Met witte kaas en gehakt gevulde aubergine
bewaar

Met witte kaas en gehakt gevulde aubergine

30 min. bereiden
40 min. oventijd
283waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

400 g

tomatenblokjes

1 tl

kristalsuiker

2

gedroogde chilipeper

2

aubergines

300 g

rundergehakt

1 el

gedroogde oregano

2 tenen

knoflook

15 g

verse peterselie

100 g

witte kaasblokjes

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 2-3 min. glazig. Voeg de tomaten met het vocht, suiker en verkruimelde chilipepertjes toe en laat 15-20 min. zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

2

Halveer ondertussen de aubergines in de lengte en hol met een lepel tot 1 cm van rand uit. Snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 2-3 min. rul. Schep de fijngesneden aubergine en oregano erdoor. Pers de knoflook erboven. Bak het gehaktmengsel nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de uitgeholde aubergines in de saus en schep het gehaktmengsel erin. Bak de gevulde aubergines in het midden van oven in 35-40 min. gaar.

4

Snijd de peterselie fijn. Leg de aubergine op borden en garneer met de kaasblokjes en de peterselie. Schep de tomatensaus rondom de aubergine.