Ge­hakt-au­ber­gi­ne­scho­tel

Verrassend met vermicelli en afgedekt met brie

(145) waardeer
hoofdgerecht Verrassend met vermicelli en afgedekt met brie 4 personen
3 145

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de vermicelli 3 min. in ruim water. Giet af en meng met ¼ van de olijfolie. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de uien.
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de aubergine en oregano toe en bak op hoog vuur 5 min. mee. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. gaar. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus met de deksel op de pan 15 min. stoven. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  3. Meng de vermicelli door de saus en schep in de ovenschaal. Snijd de brie in plakken en verdeel over de gehakt-aubergineschotel. Bak 10 min. in de oven.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 660 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gehakt-aubergineschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt-au­ber­gi­ne­scho­tel

1
1
  • 300 g vermicelli
  • 1 el traditionele olijfolie

Kook de vermicelli 3 min. in ruim water. Giet af en meng met de olijfolie.

2
2
  • 2 aubergines
  • 2 uien

Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de uien.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3

Verwarm de oven voor op 190 °C.

4
4
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 2 tl gedroogde oregano

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de aubergine en oregano toe en bak op hoog vuur 5 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 300 g rundergehakt

Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. gaar.

6
6
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus met de deksel op de pan 15 min. stoven. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

7
7

Meng de vermicelli door de saus en schep in de ovenschaal.

8
8
  • 200 g brie 60+

Snijd de brie in plakken en verdeel over de gehakt-aubergineschotel. Bak 10 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.