bewaar
Gehakt-aubergineschotel
Gehakt-aubergineschotel
bewaar

Gehakt-aubergineschotel

Verrassend met vermicelli en afgedekt met brie

30 min. bereiden
10 min. oventijd
147waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

vermicelli

4 el

traditionele olijfolie

2

aubergines

2

uien

2 tl

gedroogde oregano

300 g

rundergehakt

400 g

tomatenblokjes

200 g

brie 60+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Verrassend met vermicelli en afgedekt met brie

Aan de slag

1

Kook de vermicelli 3 min. in ruim water. Giet af en meng met ¼ van de olijfolie. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de uien.

2

Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de aubergine en oregano toe en bak op hoog vuur 5 min. mee. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. gaar. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus met de deksel op de pan 15 min. stoven. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

3

Meng de vermicelli door de saus en schep in de ovenschaal. Snijd de brie in plakken en verdeel over de gehakt-aubergineschotel. Bak 10 min. in de oven.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.