bewaar
Pittige plaattaart met gehakt
Pittige plaattaart met gehakt
bewaar

Pittige plaattaart met gehakt

Rode peper, rode paprika en rode ui sieren deze pittige taart, genoeg voor zes!

20 min. bereiden
30 min. oventijd
redelijk pittig
227waarderingen

Ingrediënten

6 personen

6 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

2 tenen

knoflook

1

rode peper

1

rode ui

2

rode paprika's

1

aubergine

4 el

traditionele olijfolie

300 g

rundergehakt

1 el

gedroogde oregano

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Rode peper, rode paprika en rode ui sieren deze pittige taart, genoeg voor zes!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de plakjes deeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk aan. Vouw de zijkanten van de deeglap om tot een opstaand randje. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak 10 min. in het midden van de oven.

2

Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes, rode peper in ringetjes en snipper de ui. Snijd paprika in repen en aubergine in blokjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. Bak de knoflook 2 min. mee. Voeg het gehakt en de oregano toe en bak in 4 min. rul. Verdeel over de taartbodem. Verhit de rest van de olie. Bak de peper, paprika en aubergine 5 min. en breng op smaak met zout. Verdeel over het gehakt. Bak de taart ca. 20 min. in de oven.

tip

bereidingstipJe kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.