bewaar
Plaattaart met witlof, brie en rode ui
Plaattaart met witlof, brie en rode ui
bewaar

Plaattaart met witlof, brie en rode ui

Witlof uit de oven, maar dan nieuwe stijl. Neem voor de pittige variant blauwaderkaas.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
391waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

4

rode uien

200 g

brie 60+

3 el

milde olijfolie

1 el

gedroogde oregano

500 g

witlof

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Witlof uit de oven, maar dan nieuwe stijl. Neem voor de pittige variant blauwaderkaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het roomboterbladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak 10 min. in het midden van de oven.

2

Snijd ondertussen de rode uien in dunne ringen en de brie in stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, de oregano, peper en zout 10 min. op middelhoog vuur. Snijd de onderkant van de stronken van de witlof en halveer in de lengte. Snijd de helften in de lengte in repen. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.

3

Verdeel het groentemengsel over het bladerdeeg. Verdeel de brie erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.