bewaar
Moussaka met kaas en yoghurt
Moussaka met kaas en yoghurt
bewaar

Moussaka met kaas en yoghurt

De Grieken zetten dit regelmatig op tafel, en terecht! Heerlijk hoofdgerecht.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
494waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

rundergehakt

1

ui

2 tenen

knoflook

400 g

tomatenblokjes

2 tl

kaneel

½ el

gedroogde oregano

2

aubergines

3 el

traditionele olijfolie

450 g

aardappelschijfjes

150 g

witte kaasblokjes

2

middelgrote eieren

150 ml

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • grillpan

De Grieken zetten dit regelmatig op tafel, en terecht! Heerlijk hoofdgerecht.

Aan de slag

1

Bak het gehakt rul in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook 1 min. mee. Roer de tomatenblokjes met de kaneel en oregano erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Laat de saus 10 min. zachtjes doorkoken. Snijd intussen de aubergine in plakken. Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de plakken aubergine met de olie en grill in 6-8 min. aan beide kanten mooi bruin en gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.

3

Verdeel de helft van de aardappelschijfjes in de ingevette ovenschaal van ca. 2 liter en schep de helft van de gehaktsaus erop. Verkruimel de kaas. Strooi een derde van de kaas over en leg de helft van de aubergineplakken erop.

4

Herhaal deze volgorde nog een keer. Klop de eieren los met de yoghurt en de rest van de kaas en strijk dit uit over de aubergine. Bak de moussaka in de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade.