bewaar
Snelle moussaka
Snelle moussaka
bewaar

Snelle moussaka

20 min. bereiden
5 min. oventijd
392waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

aubergine

4 el

olie met knoflook-peterselie

200 g

rundergehakt

375 ml

tomatensaus

½ tl

gedroogde oregano

1 zakje

aardappelpuree voor ovenschotel

150 g

Griekse yoghurt

50 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 1.5 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de ovengrill voor. Snijd de aubergine in lange plakken en bestrijk met ¾ van de kruidenolie. Verhit de grillpan en grill de aubergine in 5 min. lichtbruin, keer halverwege.

2

Verhit ondertussen de braadpan met de rest van de kruidenolie en bak het gehakt rul. Voeg de tomatensaus en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 min. sudderen. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Vet de ovenschaal in en leg de aubergine in de ovenschaal. Schep de saus en een laag puree erop. Roer de yoghurt los met de kaas, peper en zout. Strijk de yoghurt over de puree uit. Laat de moussaka onder de grill in 4-5 min. kleuren.