Romige moussaka
Typisch Grieks gerecht uit de oven waar je de borden bijna niet heel bij kunt houden.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 10 el traditionele olijfolie
- 500 g rundergehakt
- 400 g tomatenblokjes (blikje)
- 70 g tomatenpuree
- 2 aubergines
- 3 middelgrote eieren
- 400 g besciamellasaus
- 75 g geraspte Parmezaanse kaas
- ½ el ongezouten roomboter
Keukenspullen
- ovenschaal
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit 3 el olie in een pan en bak het gehakt al omscheppend rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak ca. 2 min. mee. Laat de tomatenblokjes uitlekken en voeg met het tomatenpuree toe aan het gehakt.
- Laat de saus ca. 10 min. zachtjes pruttelen. Was intussen de aubergines en snijd ze in plakken van ca. 1 cm. Verhit de rest van de olie in gedeelten in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de aubergineplakken in gedeelten bruin.
- Splits één ei, en doe het eiwit in een vetvrije kom. Het eidooier gebruik je niet. Klop het eiwit stijf en spatel de besciamella saus en een 1/3 van de kaas erdoor. Vet de ovenschaal in.
- Leg de aubergines in lagen in de ovenschaal en bestrooi met zout. Breek de overige eieren en roer ze door de tomatensaus. Breng eventueel op smaak met zout. Schenk de tomatensaus over de aubergines en strijk dit glad. Verdeel de de besciamella saus erover en strijk glad. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in ca. 20 min. mooi goudbruin en gaar.
serveertip:
Serveren met gemengde groente, sla en (warm) brood.

Bechamelsaus maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 805 kcal
- eiwit 43 g
- koolhydraten 24 g
-
vet 58 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 870 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Romige moussaka
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige moussaka
Verwarm de oven voor op 225 °C.
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el traditionele olijfolie
- 500 g rundergehakt
Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit de olie in een pan en bak het gehakt al omscheppend rul.
- 400 g tomatenblokjes
- 70 g tomatenpuree
Voeg de ui en knoflook toe en bak ca. 2 min. mee. Laat de tomatenblokjes uitlekken en voeg met het tomatenpuree toe aan het gehakt.
- 2 aubergines
Laat de saus ca. 10 min. zachtjes pruttelen. Was intussen de aubergines en snijd ze in plakken van ca. 1 cm.
- 7 el traditionele olijfolie
Verhit de rest van de olie in gedeelten in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de aubergineplakken in gedeelten bruin.
- 1 middelgroot ei
Splits één ei, en doe het eiwit in een vetvrije kom. Het eidooier gebruik je niet.
- 400 g besciamellasaus
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
- ½ el ongezouten roomboter
Klop het eiwit stijf en spatel de besciamella saus en een deel van de kaas erdoor. Vet met de boter de ovenschaal in.
- 2 middelgrote eieren
Leg de aubergines in lagen in de ovenschaal en bestrooi met zout. Breek de overige eieren en roer ze door de tomatensaus.
Breng eventueel op smaak met zout. Schenk de tomatensaus over de aubergines en strijk dit glad. Verdeel de de besciamella saus erover en strijk glad.
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bestrooi met de rest van de kaas. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in ca. 20 min. mooi goudbruin en gaar.
serveertip:
Serveren met gemengde groente, sla en (warm) brood.