bewaar
Pasta trottole met Italiaanse gehaktsaus
Pasta trottole met Italiaanse gehaktsaus
bewaar

Pasta trottole met Italiaanse gehaktsaus

Het geheime ingrediënt in dit gerecht? De wijn in de saus!

25 min. bereiden
20 min. wachten
180waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 el

olijfolie

25 g

ongezouten roomboter

2

winterpeen

2 stengels

bleekselderij

250 g

mager rundergehakt

90 g

pancetta

250 ml

rode wijn

70 g

tomatenpuree

400 g

tomatenblokjes

350 g

trottole

100 g

geraspte Parmezaanse kaas

Het geheime ingrediënt in dit gerecht? De wijn in de saus!

Aan de slag

1

Schil en snipper de ui. Verwarm de olie met de boter in een pan met dikke bodem. Bak hierin de ui goudbruin. Snijd de winterpeen fijn. Schil de bleekselderij en snijd ook fijn. Doe de wortels en de bleekselderij erbij en bak in 5 min. goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe de pancetta erbij en bak nog 5 min

2

Schenk de wijn in de pan en laat het op middelhoog vuur 5 min. inkoken. Roer af en toe. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. koken. Schep af en toe om. Doe er eventueel wat water bij als de saus te dik is. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, houd bij het afgieten wat kookvocht apart. Meng de saus door de pasta, roer er zonodig wat van het achtergehouden kookvocht door. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

bewaartipU kunt de saus een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de saus op de dag zelf op in 10 min. op laag vuur.

variatietipTrottole wordt vooral bij dikkere sauzen gegeten, zoals vleessauzen. Door zijn vorm houdt trottole deze sauzen namelijk beter vast.