Pasta trottole met Italiaanse gehaktsaus
Het geheime ingrediënt in dit gerecht? De wijn in de saus!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 3 el olijfolie
- 25 g ongezouten roomboter
- 2 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 250 g mager rundergehakt
- 90 g pancetta
- 250 ml rode wijn
- 70 g tomatenpuree (blikje 70 g)
- 400 g tomatenblokjes (blik 400 g)
- 350 g trottole (zak a 500 g)
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
Advertentie
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Verwarm de olie met de boter in een pan met dikke bodem. Bak hierin de ui goudbruin. Snijd de winterpeen fijn. Schil de bleekselderij en snijd ook fijn. Doe de wortels en de bleekselderij erbij en bak in 5 min. goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe de pancetta erbij en bak nog 5 min
- Schenk de wijn in de pan en laat het op middelhoog vuur 5 min. inkoken. Roer af en toe. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. koken. Schep af en toe om. Doe er eventueel wat water bij als de saus te dik is. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, houd bij het afgieten wat kookvocht apart. Meng de saus door de pasta, roer er zonodig wat van het achtergehouden kookvocht door. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
variatietip:
Trottole wordt vooral bij dikkere sauzen gegeten, zoals vleessauzen. Door zijn vorm houdt trottole deze sauzen namelijk beter vast.
bewaartip:
U kunt de saus een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de saus op de dag zelf op in 10 min. op laag vuur.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 755 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 73 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Pasta trottole met Italiaanse gehaktsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta trottole met Italiaanse gehaktsaus
- 1 ui
- 3 el olijfolie
- 25 g ongezouten roomboter
Schil en snipper de ui. Verwarm de olie met de boter in een pan met dikke bodem. Bak hierin de ui goudbruin.
- 2 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 250 g mager rundergehakt
- 90 g pancetta
Snijd de winterpeen fijn. Schil de bleekselderij en snijd ook fijn. Doe de wortels en de bleekselderij erbij en bak in 5 min. goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe de pancetta erbij en bak nog 5 min
- 250 ml rode wijn
- 70 g tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes
Schenk de wijn in de pan en laat het op middelhoog vuur 5 min. inkoken. Roer af en toe. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. koken.
Schep af en toe om. Doe er eventueel wat water bij als de saus te dik is. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
- 350 g trottole
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, houd bij het afgieten wat kookvocht apart. Meng de saus door de pasta, roer er zonodig wat van het achtergehouden kookvocht door.
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
variatietip:
Trottole wordt vooral bij dikkere sauzen gegeten, zoals vleessauzen. Door zijn vorm houdt trottole deze sauzen namelijk beter vast.
bewaartip:
U kunt de saus een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de saus op de dag zelf op in 10 min. op laag vuur.