Pilav met gehakt, rozijnen en spinazie
Met de gesmoorde rijst, pijnboompitten en de zoete rozijnen, proef je al het goede van de Turkse keuken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 ml groentebouillon (van tablet)
- 1 teen knoflook
- 5 el traditionele olijfolie
- 400 g rundergehakt
- 2 el gedroogde oregano
- 4 el rozijnen
- 2 el pijnboompitten
- 275 g meergranenrijst
- 600 g verse bladspinazie
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de bouillon. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak het gehakt met de knoflook en oregano in 3 min. rul. Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe en bak 2 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. gaar.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken. Schep de spinazie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 720 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 635 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Pilav met gehakt, rozijnen en spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pilav met gehakt, rozijnen en spinazie
- 500 ml groentebouillon
Verwarm de bouillon.
- 3 el traditionele olijfolie
- 400 g rundergehakt
- 2 el gedroogde oregano
Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt met de knoflook en oregano in 3 min. rul.
- 4 el rozijnen
- 2 el pijnboompitten
Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe en bak 2 min. mee.
- 275 g meergranenrijst
Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. gaar.
- 2 el traditionele olijfolie
- 600 g verse bladspinazie
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken.
Schep de spinazie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.