bewaar
Pilav met gehakt, rozijnen en spinazie
Pilav met gehakt, rozijnen en spinazie
bewaar

Pilav met gehakt, rozijnen en spinazie

Met de gesmoorde rijst, pijnboompitten en de zoete rozijnen, proef je al het goede van de Turkse keuken.

25 min. bereiden
655waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 ml

groentebouillon

1 teen

knoflook

5 el

traditionele olijfolie

400 g

rundergehakt

2 el

gedroogde oregano

4 el

rozijnen

2 el

pijnboompitten

275 g

meergranenrijst

600 g

verse bladspinazie

Met de gesmoorde rijst, pijnboompitten en de zoete rozijnen, proef je al het goede van de Turkse keuken.

Aan de slag

1

Verwarm de bouillon. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak het gehakt met de knoflook en oregano in 3 min. rul. Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe en bak 2 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. gaar.

2

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken. Schep de spinazie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pilav met gehakt, rozijnen en spinazie

Met de gesmoorde rijst, pijnboompitten en de zoete rozijnen, proef je al het goede van de Turkse keuken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig