Pi­la­v met peer, ro­zij­nen en spi­na­zie

Deze pilav is (prijs)favoriet! Lekker én zacht voor de portemonnee.

(11) waardeer
hoofdgerecht Deze pilav is (prijs)favoriet! Lekker én zacht voor de portemonnee. 4 personen
5 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de winterpeen 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, bouillontabletten, rozijnen, ⅓ van de vadouvan en het water toe. Breng aan de kook en laat de pilav op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer regelmatig.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en snijd de peren in blokjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de rulstukjes met de rest van de vadouvan 5-6 min. op hoog vuur knapperig. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg, wanneer de rijst 15 min. heeft gekookt, de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg de peer toe, warm kort mee en zet het vuur uit.
  4. Verdeel de pilav over diepe borden en verdeel het vegagehakt erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Pilav met peer, rozijnen en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­la­v met peer, ro­zij­nen en spi­na­zie

1
1
  • 400 g winterpenen

Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de winterpeen 3 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 300 g basmatirijst
  • 1½ groentebouillontablet
  • 50 g rozijnen
  • 1 tl vadouvan
  • 750 ml water

Voeg de rijst, bouillontabletten, rozijnen, de vadouvan en het water toe.

4
4

Breng aan de kook en laat de pilav op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer regelmatig.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 2 Conference peren

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en snijd de peren in blokjes van 1 cm.

6
6
  • 2 el milde olijfolie
  • 200 g vegetarische basis rulstukjes
  • 2 tl vadouvan

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de rulstukjes met de rest van de vadouvan 5-6 min. op hoog vuur knapperig.

7
7

Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur.

8
8
  • 200 g bladspinazie

Voeg, wanneer de rijst 15 min. heeft gekookt, de spinazie in delen toe en laat slinken.

9
9

Voeg de peer toe, warm kort mee en zet het vuur uit.

10
10

Verdeel de pilav over diepe borden en verdeel het vegagehakt erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.