bewaar
Bloemkoolrijstbowl met rodekool en spinazie
Bloemkoolrijstbowl met rodekool en spinazie
bewaar

Bloemkoolrijstbowl met rodekool en spinazie

Binnen 15 minuten zet je deze maaltijd op tafel. Extra smaakvol met de gebakken rulstukjes met sambal.

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

AH Biologisch eieren

2

winterpenen

2 el

arachideolie

350 g

vegetarische basis rulstukjes

4 tl

sambal oelek

2 tenen

knoflook

25 g

sesamzaad

200

verse spinazie

800 g

koelverse bloemkoolrijst

300 g

gesneden rodekool

125 g

taugé

1

limoen

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Aan de slag

1

Kook de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze. Schil de winterpenen met de dunschiller en rasp grof.

2

Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes met de sambal 5 min. op middel-hoog vuur.

3

Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en ⅔ van het sesamzaad 1 min. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend iets slinken.

4

Verdeel de bloemkoolrijst over kommen. Verdeel de rodekool, geraspte peen, spinazie, rulstukjes en taugé in componenten erover. Leg de gehalveerde eieren erop en bestrooi met de rest van het sesam-zaad. Snijd de limoen in parten en serveer erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bloemkoolrijstbowl met rodekool en spinazie

Binnen 15 minuten zet je deze maaltijd op tafel. Extra smaakvol met de gebakken rulstukjes met sambal.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig