Salade met spekreepjes en croutons

Advertentie
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 4 sneetjes oud witbrood (of 2 pistoletjes)
- 2 theelepels grove mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels slagroom
- 1 eetlepel kruidenazijn
- 1 duobakje katenspekreepjes (ca. 200 g)
- 1 zak ijsbergsla met tuinkruiden (200 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in smalle reepjes snijden. Brood in blokjes snijden. In slaschaal romige dressing roeren van mosterd, mayonaise, slagroom en azijn. Op smaak brengen met zout en peper. In droge koekenpan spekreepjes krokant bakken. Spek op bord met keukenpapier scheppen en laten uitlekken. In achtergebleven bakvet broodblokjes goudbruin bakken (= croutons). IJsbergsla door dressing mengen en over vier borden verdelen. Bestrooien met knapperige spekreepjes en croutons.
Tip:
Ook lekker! BLT-bagels. Bak hiervoor plakjes bacon of ontbijtspek krokant in een droge koekenpan. Rooster gehalveerde bagels in de broodrooster en besmeer het snijvlak van de onderste helft met mosterdmayonaise of roomkaas naturel. Stapel hierop een laag ijsbergsla, dunne plakjes tomaat en het knapperige spek. Dek af met de bovenste bagelhelft.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 385 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 0 g