bewaar
Salade met spekreepjes en croutons
Salade met spekreepjes en croutons
bewaar

Salade met spekreepjes en croutons

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

tomaten

4 sneetjes

oud witbrood

2 theelepels

grove mosterd

2 eetlepels

mayonaise

2 eetlepels

slagroom

1 eetlepel

kruidenazijn

1 duobakje

katenspekreepjes

1 zak

ijsbergsla met tuinkruiden

Aan de slag

Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in smalle reepjes snijden. Brood in blokjes snijden. In slaschaal romige dressing roeren van mosterd, mayonaise, slagroom en azijn. Op smaak brengen met zout en peper. In droge koekenpan spekreepjes krokant bakken. Spek op bord met keukenpapier scheppen en laten uitlekken. In achtergebleven bakvet broodblokjes goudbruin bakken (= croutons). IJsbergsla door dressing mengen en over vier borden verdelen. Bestrooien met knapperige spekreepjes en croutons.

tip

algemeenOok lekker! BLT-bagels. Bak hiervoor plakjes bacon of ontbijtspek krokant in een droge koekenpan. Rooster gehalveerde bagels in de broodrooster en besmeer het snijvlak van de onderste helft met mosterdmayonaise of roomkaas naturel. Stapel hierop een laag ijsbergsla, dunne plakjes tomaat en het knapperige spek. Dek af met de bovenste bagelhelft.