Ingrediënten
4 personen
1
rode peper
100 ml
olijfolie
1 eetlepel
grove mosterd
1 teentje
knoflook
150 g
Hollandse geitenkaas
2 eetlepels
kappertjes
1
komkommer
3 eetlepels
citroensap
Aan de slag
Peper paar keer flink tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes zo veel mogelijk eruit schudden. Peper heel fijn snijden of hakken. In kom marinade roeren van olie, mosterd, knoflook en mespunt zout. Korsten van kaas snijden en kaas in blokjes of reepjes snijden. Kaas en kappertjes door marinade scheppen en smaken op koele plaats minstens 1 uur laten intrekken. Komkommer wassen en in stukken van 15 cm snijden. Eventueel zaadjes verwijderen en komkommer met kaasschaaf in lange plakken schaven. Komkommer over vier borden verdelen, kaasblokjes en wat marinade erop scheppen en naar smaak citroensap over salade druppelen.
Komkommersalade met gemarineerde geitenkaas

voorgerecht
4 personen
270 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Peper paar keer flink tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes zo veel mogelijk eruit schudden. Peper heel fijn snijden of hakken. In kom marinade roeren van olie, mosterd, knoflook en mespunt zout. Korsten van kaas snijden en kaas in blokjes of reepjes snijden. Kaas en kappertjes door marinade scheppen en smaken op koele plaats minstens 1 uur laten intrekken. Komkommer wassen en in stukken van 15 cm snijden. Eventueel zaadjes verwijderen en komkommer met kaasschaaf in lange plakken schaven. Komkommer over vier borden verdelen, kaasblokjes en wat marinade erop scheppen en naar smaak citroensap over salade druppelen.
algemeen:De pittige blokjes gemarineerde geitenkaas doen het ook goed als hapje bij een glas wijn. De Hollandse geitenkaasvarianten waaraan kruiden zijn toegevoegd, zijn zo uit het vuistje al een lekker borrelhapje.
algemeen:Geitenkaasboter: rasp 100 gram extra gerijpte Hollandse geitenkaas met een rasp of in de keukenmachine fijn. Laat 100 gram gezouten roomboter zacht worden en meng er met een vork driekwart van de fijngeraspte geitenkaas door. Breng de boter op smaak met witte peper en vorm er met behulp van plasticfolie een rolletje van. Laat het rolletje 1 uur opstijven in de koelkast en rol het dan door de resterende geraspte kaas. Snijd er plakken van en serveer die bij gegrilde entrecote of gebakken lamskoteletjes. Ook lekker als borrelhap bij knapperig stokbrood.
algemeen:Hartige geitenkaaskoekjes voor bij de borrel: kneed 100 gram bloem, 100 gram boter en 100 gram geraspte geitenkaas door elkaar. Voeg eventueel iets meer bloem toe als het deeg te plakkerig is. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en snijd er repen of vierkantjes van. Leg de koekjes op een goed ingevette of met bakpapier beklede bakplaat, op enige afstand van elkaar. Bak de koekjes in een matig warme oven (175 °C) in ca. 15 minuten lichtbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 rode peper
100 ml olijfolie
1 eetlepel grove mosterd
1 teentje knoflook
150 g Hollandse geitenkaas
2 eetlepels kappertjes
1 komkommer
3 eetlepels citroensap