Geitenkaasrolletjes met rookvlees
330 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1
2 eetlepels
200 g
12 plakjes
½ zak
3 eetlepels
½ eetlepel
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2006 nr. 03 - Spannende smaken
Schaaf met een kaasschaaf in de lengte 6 dunne plakken van de courgette, halveer de plakken en bestrijk ze dun met pesto. Snijd de korst van de kaas en snijd het blok in 12 stukjes van 1 cm dik en 4 cm lang. Wikkel elk stukje in een plakje courgette en omwikkel de rolletjes met rookvlees. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de rolletjes 2-3 minuten op matig vuur tot ze knapperig zijn en de kaas begint te smelten. Laat de rolletjes op keukenpapier uitlekken. Schep in het midden van vier borden een bergje rucola en sprenkel er wat citroensap en olijfolie over. Leg de geitenkaasrolletjes erop. Lekker met in stukken gebroken vloerbrood.
- algemeenDeze halfharde geitenkaas is ook verkrijgbaar met korianderzaad of als belegen kaas. Ze zijn beide prima te gebruiken in dit voorgerecht en geven er net even een andere smaak aan.
Geitenkaasrolletjes met rookvlees

voorgerecht
4 personen
330 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schaaf met een kaasschaaf in de lengte 6 dunne plakken van de courgette, halveer de plakken en bestrijk ze dun met pesto. Snijd de korst van de kaas en snijd het blok in 12 stukjes van 1 cm dik en 4 cm lang. Wikkel elk stukje in een plakje courgette en omwikkel de rolletjes met rookvlees. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de rolletjes 2-3 minuten op matig vuur tot ze knapperig zijn en de kaas begint te smelten. Laat de rolletjes op keukenpapier uitlekken. Schep in het midden van vier borden een bergje rucola en sprenkel er wat citroensap en olijfolie over. Leg de geitenkaasrolletjes erop. Lekker met in stukken gebroken vloerbrood.
algemeen:Deze halfharde geitenkaas is ook verkrijgbaar met korianderzaad of als belegen kaas. Ze zijn beide prima te gebruiken in dit voorgerecht en geven er net even een andere smaak aan.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 courgette
2 eetlepels groene pesto
200 g Hollandse geitenkaas
12 plakjes runderrookvlees
½ zak rucolasla
3 eetlepels olijfolie
½ eetlepel citroensap




