bewaar
Courgettecarpaccio met rookvlees
Courgettecarpaccio met rookvlees
bewaar

Courgettecarpaccio met rookvlees

25 min. bereiden
194waarderingen

Ingrediënten

3 eetlepels

balsamicoazijn

8 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 eetlepels

verse Italiaanse kruidenmix

250 g

kastanjechampignons

25 g

pijnboompitten

2

courgettes

1 theelepel

zeezout

½ zak

rucolasla

150 g

runderrookvlees

Aan de slag

1

Klop de azijn met de olie en Italiaanse kruiden tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schep door de champignons. Bak de champignons in een koekenpan met antiaanbaklaag 5 min. op hoog vuur bruin en krokant. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Schaaf de courgettes met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in flinterdunne plakken en spreid ze naast elkaar uit op vier grote borden. Bestrooi met het zeezout. Leg in het midden een bergje rucola met het rookvlees en schep er de champignonplakjes uit de dressing op. Besprenkel de overgebleven dressing over de courgette. Bestrooi met de pijnboompitten. Lekker met ciabatta (brood).

tip

algemeenIn plaats van rookvlees kun je ook verse geschaafde krullen grano padano-kaas gebruiken.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.