Paprika's in kruidenmarinade

Advertentie
Ingrediënten
- 3 rode paprika's
- 2 gele paprika's
- 1 teentje knoflook
- 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g)
- 10 g verse basilicum
- 1 theelepel vloeibare honing
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 6 eetlepels extra vierge olijfolie
- zout
- (versgemalen) peper
Keukenspullen
- plastic zak
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
(kan ca. 2 dagen van tevoren): Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika's wassen en in hun geheel onder hete grill schuiven. Paprika's in 10 à 15 minuten aan alle kanten roosteren, tot vel begint te blakeren. Af en toe keren. Paprika's ca. 10 minuten in plastic zak laten rusten. Intussen knoflook pellen en fijnhakken. Harde steeltjes van Italiaanse kruiden verwijderen en kruiden fijnhakken. Basilicum fijnhakken. In kom honing, azijn, olie, knoflook, Italiaanse kruiden en basilicum tot saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Velletjes van paprika's trekken en paprika's halveren. Zaadlijsten verwijderen en paprika's in niet te kleine repen snijden. Paprika door dressing scheppen en minstens 2 uur laten intrekken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 185 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 10 g
- vet 15 g