bewaar
Italiaanse-kruidenmarinade
Italiaanse-kruidenmarinade
bewaar

Italiaanse-kruidenmarinade

Het mooie aan Italiaanse kruiden? Ze zijn een smaakexplosie, en dat geldt óók voor het vlees dat je marineert!

10 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

20 g

verse Italiaanse kruidenmix

1 tl

zeezout

½ tl

versgemalen zwarte peper

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer met beker

Het mooie aan Italiaanse kruiden? Ze zijn een smaakexplosie, en dat geldt óók voor het vlees dat je marineert!

Aan de slag

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Ris de blaadjes van de kruiden uit het kruidenmix-bakje en doe in een hoge beker. Voeg het citroenrasp, 3 el citroensap, het zeezout, de peper en olie toe en pureer met de staafmixer tot een marinade.

tip

combinatietipVerdeel de marinade over 4 biefstukken. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Gril het vlees ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.

combinatietipLekker bij biefstuk, kip en vis.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.