Kalkoenfilet met salie-appeltjes

bijgerecht
4 personen
2
5
Advertentie
Ingrediënten
- 1 grote kalkoenfilet (ca. 200 g)
- 6 el olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- 2 kleine kleine appels ((bijv. elstar), schoongeboend)
- ½ citroen (uitgeperst)
- 1 el honing
- 1 tl gedroogde salie
- 4 el appelsap
Keukenspullen
- gourmetstel
- appelboor
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd de kalkoenfilet in 8 dikke plakken (medaillons), bestrijk met olie en bestrooi met de peper. Verwijder met de appelboor het klokhuis van de appels en snijd de appels ongeschild in partjes. Besprenkel de partjes met citroensap, om verkleuren tegen te gaan. Roer in een kom de honing los met de salie en appelsap en meng de appelpartjes erdoor. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Leg telkens 2 kalkoenmedaillons met wat appelpartjes ernaast op de hete grillplaat van het gourmetstel. Schep de appelpartjes regelmatig om met 2 houten spatels. Bak de kalkoenmedaillons bruin en gaar. Leg ze op een bord, bestrooi ze met zout en schep de appelpartjes erop.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 90 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 1 g
waarvan verzadigd 0 g