Ti­an met au­ber­gi­ne, cour­get­te en to­maat

Groenten uit oven hebben eigenlijk niet meer nodig dan olie en kruiden.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(3) waardeer
frans bijgerecht Groenten uit oven hebben eigenlijk niet meer nodig dan olie en kruiden. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met bakje
  • bakkwast
  • ronde ovenschaal (Ø 22 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal van de kruiden de blaadjes van de oregano, salie en tijm en naaldjes van de rozemarijn. Maal ze met de knoflook, olijfolie, het zout en de versgemalen peper tot een glad mengsel in het bakje van de staafmixer.
  2. Snijd de groenten in plakken van een 1⁄2 cm. Bestrijk de plakken aubergine aan beide kanten met de kruidenolie en zet afgewisseld met de courgette en tomaat rechtop in cirkels in de ovenschaal.
  3. Laat in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar worden in de oven. Dek na 30 min. af met aluminiumfolie.

kookstaptip:

Probeer een gelijk aantal plakken van elke soort groente te gebruiken; zorg ervoor dat de plakken in verband met de gaartijd altijd een ½ cm dik zijn.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Tian met aubergine, courgette en tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ti­an met au­ber­gi­ne, cour­get­te en to­maat

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 20 g verse Italiaanse kruidenmix

Haal van de kruiden de blaadjes van de oregano, salie en tijm en naaldjes van de rozemarijn.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 6 el milde olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl versgemalen zwarte peper

Maal ze met de knoflook, olijfolie, het zout en de versgemalen peper tot een glad mengsel in het bakje van de staafmixer.

4
4
  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 5 trostomaten

Snijd de groenten in plakken van een ½ cm.

5
5

Bestrijk de plakken aubergine aan beide kanten met de kruidenolie en zet afgewisseld met de courgette en tomaat rechtop in cirkels in de ovenschaal.

6
6

Laat in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar worden in de oven. Dek na 30 min. af met aluminiumfolie.

kookstaptip:

Probeer een gelijk aantal plakken van elke soort groente te gebruiken; zorg ervoor dat de plakken in verband met de gaartijd altijd een ½ cm dik zijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.