bewaar
Tian met aubergine, courgette en tomaat
Tian met aubergine, courgette en tomaat
bewaar

Tian met aubergine, courgette en tomaat

Groenten uit oven hebben eigenlijk niet meer nodig dan olie en kruiden.

20 min. bereiden
1 uur oventijd
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

verse Italiaanse kruidenmix

2 tenen

knoflook

6 el

milde olijfolie

1 tl

zeezout

1 tl

versgemalen zwarte peper

2

aubergines

1

courgette

5

trostomaten

Dit heb je nodig

  • staafmixer met bakje

  • bakkwast

  • ronde ovenschaal (Ø 22 cm)

Groenten uit oven hebben eigenlijk niet meer nodig dan olie en kruiden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal van de kruiden de blaadjes van de oregano, salie en tijm en naaldjes van de rozemarijn. Maal ze met de knoflook, olijfolie, het zout en de versgemalen peper tot een glad mengsel in het bakje van de staafmixer.

2

Snijd de groenten in plakken van een 1⁄2 cm. Bestrijk de plakken aubergine aan beide kanten met de kruidenolie en zet afgewisseld met de courgette en tomaat rechtop in cirkels in de ovenschaal.

3

Laat in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar worden in de oven. Dek na 30 min. af met aluminiumfolie.

kookstaptipProbeer een gelijk aantal plakken van elke soort groente te gebruiken; zorg ervoor dat de plakken in verband met de gaartijd altijd een ½ cm dik zijn.