bewaar
Pittige gebakken paprika's
Pittige gebakken paprika's
bewaar

Pittige gebakken paprika's

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

2

gele paprika's

2

rode paprika's

1

rode peper

2 teentjes

knoflook

4 eetlepels

olijfolie

½ theelepel

gedroogde tijm

zout en versgemalen peper

Aan de slag

Paprika's wassen, schoonmaken en in vrij brede repen snijden. Peper wassen, in lengte halveren en zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden. Knoflook pellen en in kleine stukjes snijden. In hapjespan (of grote koekenpan) olie verhitten. Paprika op halfhoog vuur ca. 3 minuten roerbakken. Peperstukjes en knoflook op laag vuur ca. 1 minuut meebakken. Tijm, zout en peper toevoegen. Paprika's met deksel op pan in nog ca. 6 minuten zachtjes gaar stoven.