bewaar
Kip piri piri met aardappel-olijvenpuree
Kip piri piri met aardappel-olijvenpuree
bewaar

Kip piri piri met aardappel-olijvenpuree

20 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

50 g

ontbijtspek

100 ml

olijfolie

2 schaaltjes

kipfilethaasjes piri piri

1 blik

tomatenblokjes

1 zak

Italiaanse groentemix

2 bakken

verse aardappelpuree

50 g

zwarte olijven zonder pit

Aan de slag

In braadpan spekreepjes 2 min. in helft van olie bakken. Kipfilet toevoegen en in 4 min. rondom bruinbakken. Inhoud van blik tomatenblokjes en groentemix erdoor roeren. Gerecht afgedekt 8 min. op matig vuur laten sudderen, af en toe roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen puree volgens gebruiksaanwijzing in magnetron verwarmen. Olijven halveren en met rest van olie door warme puree roeren. Puree op vier borden scheppen en kip piri piri erover verdelen.