Kip piri piri met sinaasappel

Advertentie
Ingrediënten
- 1 schaal kip piri piri ovenschotel (ca. 600 g)
- 250 g zilvervliesrijst (pak 400 g)
- 1 sinaasappel (schoongeboend)
- 4 el sesamzaad (potje 45 g)
- 3 el zonnebloemolie
- 2 grote uien (in ringen)
- 2 tenen knoflook (in plakjes)
- 2 zakken spinazie (a 300 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid de kip in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp het oranje deel van de sinaasappelschil, schil hem en snijd het vruchtvlees in partjes. Rooster het sesamzaad goudbruin in een hete pan zonder olie of boter. Verhit de olie in de wok. Bak hierin de ui en de knoflook 2 min. Voeg de spinazie toe en schep regelmatig om. Voeg de sinaasappelpartjes en de helft van de sesamzaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de warme rijst met de rest van de sesamzaadjes en voeg naar smaak peper toe. Bestrooi de kip met de sinaasappelrasp. Verdeel de kip, spinazie en rijst over 4 borden.

Kip verdelen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 634 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 56 g
- vet 34 g