bewaar
Kip piri piri met sinaasappel
Kip piri piri met sinaasappel
bewaar

Kip piri piri met sinaasappel

10 min. bereiden
35 min. wachten
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaal

kip piri piri ovenschotel

250 g

zilvervliesrijst

1

sinaasappel

4 el

sesamzaad

3 el

zonnebloemolie

2 grote

uien

2 tenen

knoflook

2 zakken

spinazie

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid de kip in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp het oranje deel van de sinaasappelschil, schil hem en snijd het vruchtvlees in partjes. Rooster het sesamzaad goudbruin in een hete pan zonder olie of boter. Verhit de olie in de wok. Bak hierin de ui en de knoflook 2 min. Voeg de spinazie toe en schep regelmatig om. Voeg de sinaasappelpartjes en de helft van de sesamzaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de warme rijst met de rest van de sesamzaadjes en voeg naar smaak peper toe. Bestrooi de kip met de sinaasappelrasp. Verdeel de kip, spinazie en rijst over 4 borden.

tip

Kip verdelen

Instructievideo - 01:04 min.