In­do­ne­si­sche ge­hakt­taart

Voedzame oosterse quiche, supersnel op tafel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 715 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(398) waardeer
indonesisch hoofdgerecht Voedzame oosterse quiche, supersnel op tafel. 4 personen
3 398

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • taartvorm (doorsnede 25 cm), ingevet

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Wel de nasimix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het deeg ontdooien.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul. Schep de roerbakmix door het gehakt en bak 3 min. mee. Schep de nasimix door het gehaktmengsel. Klop de eieren los met de room. Haal de pan van het vuur en schep het eimengsel door het gehakt. Bekleed de vorm met deeg.
  3. Schep het gehaktmengsel in het deeg en strijk aan de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven in 30 min. goudbruin.

combinatietip:

Lekker met salade van kropsla met yoghurtdressing.

video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 18  g
  • natrium 1.515 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 10-11

Indonesische gehakttaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­do­ne­si­sche ge­hakt­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 50 g mix voor nasi goreng
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Wel de nasimix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het deeg ontdooien.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 500 g rundergehakt
  • 400 g Chinese roerbakmix

Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul. Schep de roerbakmix door het gehakt en bak 3 min. mee.

4
4
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 ml verse slagroom

Schep de nasimix door het gehaktmengsel. Klop de eieren los met de room.

5
5

Haal de pan van het vuur en schep het eimengsel door het gehakt. Bekleed de vorm met deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

6
6

Schep het gehaktmengsel in het deeg en strijk aan de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven in 30 min. goudbruin.

combinatietip:

Lekker met salade van kropsla met yoghurtdressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.