Bleekselderijsoep met tortellini

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak tortellini tri colore (pasta, 250 g)
- 1 stokbrood (wit)
- 100 g zachte kruidenboter
- 1 struik bleekselderij (in stukjes)
- 1 liter vleesbouillon (rund, van tablet)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 bakje verse rundersoepballetjes (ca. 200 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tortellini volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Grill voorverwarmen. Stokbrood schuin in plakjes snijden en deze aan beide kanten dun met kruidenboter besmeren. Brood op bakplaat of rooster leggen en vlak onder grill in 3-4 min. bruin roosteren, halverwege keren. In soeppan bleekselderij in bouillon 5 min. koken. Tomatenblokjes en soepballetjes toevoegen en soep nog 2-3 min. laten koken tot vlees gaar is. Tortellini afgieten en door soep roeren. Soep pittig op smaak brengen met zout en peper. Serveren met geroosterde kruidenbroodjes.
Tip:
prijs per persoon 2.10 (in januari 2004)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 755 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 88 g
- vet 35 g