Witlofchili

Advertentie
Ingrediënten
- 4 struikjes witlof
- 1 chorizoworst (250 g)
- 2 eetlepels olie
- 2 rode paprika's (in blokjes)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 2 blikken chilibonen (a 400 g)
- ½ zonnepitbrood (ongesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Witlof halveren, kern verwijderen en struikjes in lange repen snijden. Chorizo in plakjes snijden en vervolgens in blokjes. In braadpan of wok olie verhitten. Paprika, ui en witlof 4 min. roerbakken. Chorizo toevoegen en nog 2 min. meebakken. Inhoud van blik chilibonen erbij schenken en gerecht op laag vuur nog 1-2 min. doorwarmen. Intussen van brood 8 plakken van 2 cm dik snijden. Sneetjes in broodrooster of onder hete ovengrill bruin roosteren. Brood op vier borden leggen, witlofchili erover verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 715 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 79 g
- vet 29 g