bewaar
Surimi-muffins
Surimi-muffins
bewaar

Surimi-muffins

20 min. bereiden
25 min. wachten
61waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 bakjes

surimiflakes

200 g

zelfrijzend bakmeel

1 zakje

bakpoeder

100 g

gemalen belegen kaas

2 theelepels

kerriepoeder

2

eieren

100 ml

zonnebloemolie

200 ml

visbouillon

2

bosuitjes

1 zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • muffin- of cakevormpjes

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Van surimi 16 schuine plakjes snijden voor garnering. Rest van surimi fijnhakken. In kom bakmeel mengen met bakpoeder, kaas en kerrie. Eieren, olie en bouillon erdoor roeren tot glad beslag ontstaat. Fijngehakte surimi, bosui en koriander erdoor scheppen. Beslag in 16 ingevette muffinholtes of cakevormpjes scheppen. Boven op beslag plakje surimi leggen. In midden van oven muffins in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven nemen en (iets) laten afkoelen. Muffins uit vormpjes nemen en op schaal zetten. Lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.

tip

Cupcakes maken

Instructievideo - 00:44 min.