Surimi-muffins

Advertentie
Ingrediënten
- 2 bakjes surimiflakes (a 125 g)
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 100 g gemalen belegen kaas (zakje a 150 g)
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 eieren
- 100 ml zonnebloemolie
- 200 ml visbouillon (van tablet)
- 2 bosuitjes (in ringetjes)
- 1 zakje verse koriander ((15 g), fijngehakt)
Keukenspullen
- muffin- of cakevormpjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C. Van surimi 16 schuine plakjes snijden voor garnering. Rest van surimi fijnhakken. In kom bakmeel mengen met bakpoeder, kaas en kerrie. Eieren, olie en bouillon erdoor roeren tot glad beslag ontstaat. Fijngehakte surimi, bosui en koriander erdoor scheppen. Beslag in 16 ingevette muffinholtes of cakevormpjes scheppen. Boven op beslag plakje surimi leggen. In midden van oven muffins in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven nemen en (iets) laten afkoelen. Muffins uit vormpjes nemen en op schaal zetten. Lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.

Cupcakes maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 290 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 21 g
- vet 18 g