bewaar
Klassieke rosbief met mierikswortelsaus
Klassieke rosbief met mierikswortelsaus
bewaar

Klassieke rosbief met mierikswortelsaus

10 min. bereiden
1 uur wachten
71waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 stukken

rosbief

3 eetlepels

vloeibare boter

grofgemalen zwarte peper

250 ml

slagroom

6 eetlepels

geraspte mierikswortel

1 theelepel

mosterd

Dit heb je nodig

  • braadslede

Aan de slag

Rosbief in 30 min. op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Rosbief droogdeppen met keukenpapier en insmeren met boter. Vlees bestrooien met peper. Vlees in braadslede of groot bakblik leggen en in midden van oven in ca. 25 min. rondom bruin en krokant, maar van binnen rosé bakken. Vlees tussentijds omkeren. Slagroom met garde of mixer met mespunt zout bijna stijf kloppen. Royaal zout en peper erdoor mengen. Mierikswortel door mosterd roeren en mengsel voorzichtig door slagroom spatelen. Rosbief uit oven nemen, bestrooien met zout en inpakken in aluminiumfolie. Vlees 5 min. laten rusten. (Aan tafel) rosbief dwars op draad in dunne plakken snijden. Saus apart erbij serveren. Lekker met aardappelpuree en gebakken oesterzwammen.