Rol van ros­bief met ro­ze­ma­rijn

 • hoofdgerecht
 • 6 personen
 • 265 kcal voedingswaarden
  • 25 min. bereiden
  • 25 min. wachten
(94) waardeer
hoofdgerecht 6 personen
3 94

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • rollade (opbind)touw, vleesthermometer

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel. Pers de vrucht uit. Meng de geraspte sinaasappelschil met de rozemarijn, knoflook en 1 tl peper.
 2. Leg de rosbief op een plank en snijd hem op twee derde van de hoogte tot op 2 cm van de rand in. Klap de rosbief open en snijd hem nu vanaf de binnenkant op een derde van de hoogte in en klap ook dit stuk naar buiten. Zo ontstaat een lange lap vlees.
 3. Bestrooi het vlees met zout en verdeel het rozemarijnmengsel erover. Druppel er 1 el olijfolie over. Rol het vlees nu stevig op, begin aan een korte kant. Bind het vlees elke 2 cm op met het rolladetouw. Laat het vlees nog 1 uur bij kamertemperatuur liggen. Zo kan de smaak van het rozemarijnmengsel in het vlees trekken.
 4. Verwarm de oven voor op 225 °C. Wrijf de rosbief aan de buitenkant in met zout, de rest van de peper en olijfolie. Leg de rosbief in een braadslede. (Steek de vleesthermometer tot midden in het vlees.) Zet de braadslede op het rooster, iets onder het midden in de oven en laat het vlees in 10 minuten rondom bruin worden.
 5. Schenk het sinaasappelsap in de braadslede. Schakel de oven terug naar 175 °C en braad het vlees nog ca. 15 min. tot het vanbinnen net rosé is (kerntemperatuur 45 °C).
 6. Leg het stuk vlees op een schaal en laat het onder aluminiumfolie 10 min. rusten. Schenk 2 el water in de braadslede en roer de aanbaksels los. Schenk het vocht in een steelpan en kook dit in ca. 2 min. tot een lekkere jus. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer de jus erbij. Lekker met couscoussalade met broccoli en romaatjes uit de oven (zie tip).

Tip:

Romaatjes uit de oven: Schep 250 g romaatjes door het braadvocht op het moment dat de oventemperatuur wordt verlaagd tot 175 °C. Schep de romaatjes weer uit het braadvocht voordat dit wordt ingekookt.

Tip:

Rozemarijn en sinaasappel: misschien een onverwachte, maar wel een zeer geslaagde smaakcombinatie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 265 kcal
 • eiwit 34 g
 • koolhydraten 3 g
 • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.