Rol van rosbief met rozemarijn
bewaar
bewaar

Rol van rosbief met rozemarijn

25 min. bereiden
25 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel. Pers de vrucht uit. Meng de geraspte sinaasappelschil met de rozemarijn, knoflook en 1 tl peper.

Leg de rosbief op een plank en snijd hem op twee derde van de hoogte tot op 2 cm van de rand in. Klap de rosbief open en snijd hem nu vanaf de binnenkant op een derde van de hoogte in en klap ook dit stuk naar buiten. Zo ontstaat een lange lap vlees.

Bestrooi het vlees met zout en verdeel het rozemarijnmengsel erover. Druppel er 1 el olijfolie over. Rol het vlees nu stevig op, begin aan een korte kant. Bind het vlees elke 2 cm op met het rolladetouw. Laat het vlees nog 1 uur bij kamertemperatuur liggen. Zo kan de smaak van het rozemarijnmengsel in het vlees trekken.

Verwarm de oven voor op 225 °C. Wrijf de rosbief aan de buitenkant in met zout, de rest van de peper en olijfolie. Leg de rosbief in een braadslede. (Steek de vleesthermometer tot midden in het vlees.) Zet de braadslede op het rooster, iets onder het midden in de oven en laat het vlees in 10 minuten rondom bruin worden.

Schenk het sinaasappelsap in de braadslede. Schakel de oven terug naar 175 °C en braad het vlees nog ca. 15 min. tot het vanbinnen net rosé is (kerntemperatuur 45 °C).

Leg het stuk vlees op een schaal en laat het onder aluminiumfolie 10 min. rusten. Schenk 2 el water in de braadslede en roer de aanbaksels los. Schenk het vocht in een steelpan en kook dit in ca. 2 min. tot een lekkere jus. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer de jus erbij. Lekker met couscoussalade met broccoli en romaatjes uit de oven (zie tip).

algemeenRomaatjes uit de oven: Schep 250 g romaatjes door het braadvocht op het moment dat de oventemperatuur wordt verlaagd tot 175 °C. Schep de romaatjes weer uit het braadvocht voordat dit wordt ingekookt.
algemeenRozemarijn en sinaasappel: misschien een onverwachte, maar wel een zeer geslaagde smaakcombinatie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rol van rosbief met rozemarijn

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig