Rosbief met rozemarijn en artisjokharten

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
3
153
Advertentie
Ingrediënten
- 8 teentjes knoflook
- 1 blikje artisjokharten (400 g)
- 4 trostomaten
- 750 g rosbief
- peper
- 1½ eetlepel olijfolie
- 1 pot vleesfond (380 ml)
- 1 dl rode wijn
- 3 takjes rozemarijn
Keukenspullen
- ovenschaal ca. 30 x 40 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Knoflook pellen. Artisjokharten laten uitlekken. Tomaten wassen. Rosbief bestrooien met peper en bestrijken met olie. Fond en wijn in ovenschaal schenken. Rozemarijn erin leggen. Rosbief op rozemarijn leggen. Tomaten, knoflook en artisjokken ernaast verdelen. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Schaal uit koelkast nemen en rosbief op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Vlees in midden van oven in 25 à 30 minuten mooi bruin en van binnen rosé bakken. Serveren met frites.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 335 kcal
- eiwit 49 g
- koolhydraten 11 g
- vet 11 g