bewaar
Gebraden rosbief
Gebraden rosbief
bewaar

Gebraden rosbief

Perfecte combinatie: zachte rosbieflapjes met een fris yoghurtsausje.

35 min. bereiden
1 uur oventijd
248waarderingen

Ingrediënten

10 personen

2 tenen

knoflook

335 g

Zaanse mosterd

3 el

vloeibare honing

1 el

paprikapoeder

2 tl

gemalen komijn

1 tl

versgemalen peper

2 tl

zout

1500 g

rosbief

20 g

verse peterselie

15 g

verse munt

15 g

verse basilicum

150 ml

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • braadslede

  • keukenmachine

Perfecte combinatie: zachte rosbieflapjes met een fris yoghurtsausje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Meng de knoflook met 5 el mosterd, de honing, paprikapoeder, komijn en peper en zout. Wrijf de stukken vlees royaal in met het mengsel. Braad de stukken rosbief in de oven in 25-30 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé.

2

Maak ondertussen de saus: pureer de groene kruiden in de keukenmachine en meng de rest van de mosterd en de yoghurt erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus minstens 20 min. staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

3

Neem de braadslede uit de oven en laat het vlees afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd het vlees met een scherp glad mes in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal. Serveer de saus er apart bij.

Vlees braden

Instructievideo - 01:13 min.