bewaar
Wildspiesje met honing-mosterdsaus
Wildspiesje met honing-mosterdsaus
bewaar

Wildspiesje met honing-mosterdsaus

20 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

stoneleeks

1

hertenbiefstuk

1

struisvogelbiefstuk

1

hazenrugfilet

3 eetlepels

olijfolie

1 bekertje

slagroom

2 eetlepels

Zaanse mosterd

½ eetlepel

vloeibare honing

(zee)zout

(versgemalen) zwarte peper

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • satépennen

Aan de slag

Onderkant van stoneleeks afsnijden. Voor garnering 2 stoneleeks in dunne schuine ringen snijden, rest schuin in stukjes van ca. 3 cm snijden. Biefstukjes elk in 8 blokjes snijden. Blokjes vlees om en om aan satépennen rijgen. In steelpan 1 eetlepel olie verhitten, stoneleek ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Slagroom erbij schenken, mosterd en honing erdoor roeren. Slagroommengsel aan de kook brengen en dan op laag vuur warmhouden. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Vlees met rest van olie bestrijken en bestrooien met zout en peper. Vlees in 3-4 minuten rondom bruin en van binnen rosé grillen. Spiesjes op borden leggen. Saus ernaast schenken en garneren met ringetjes stoneleeks.

algemeenOok heerlijk met 'exotisch wild' zoals struisvogelbiefstuk of springboksteak.