bewaar
Wildsoep met parelhoenfilet
Wildsoep met parelhoenfilet
bewaar

Wildsoep met parelhoenfilet

15 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

parelhoenfilet

1 pot

wildfond

250 ml

droge witte wijn

1 bakje

paddestoelenmelange

4

stoneleeks

125 ml

slagroom

1 eetlepel

truffelolie

versgemalen zwarte peper

Aan de slag

Parelhoenfilet in de lengte in plakken snijden, plakken vervolgens in lange, dunne repen snijden. In pan wildfond met wijn en 400 ml water zachtjes aan de kook brengen. Paddestoelen schoonvegen en in grove stukken snijden. Vuur lager zetten en paddestoelen, parelhoenrepen en helft van stoneleeks toevoegen. Soep 8 min. met deksel op pan zachtjes laten sudderen. Pan van vuur nemen en slagroom en truffelolie door soep mengen. Soep pittig op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Soep in vier diepe borden scheppen en rest van stoneleeks erover verdelen.