Varkenskoteletten met mierikswortelsaus

Advertentie
Ingrediënten
- 1 porties vleesfond (380 ml)
- 1 dl witte wijn (pinot blanc)
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje a 140 g)
- 4 varkenskoteletten/varkenskarbonades
- zout en peper
- 80 g boter of margarine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vleesfond en witte wijn tot ca. 1 dl inkoken. Slagroom en mierikswortel erbij schenken en nogmaals tot de helft inkoken. Intussen koteletten bestrooien met zout en peper. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Rest van boter in stukjes snijden. Vlees in 10 minuten goudbruin bakken. Vlees halverwege keren. Saus opnieuw aan de kook brengen. Boterstukjes door saus kloppen. Koteletten samen met saus opdienen. Lekker met gepofte aardappels.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 48 g
waarvan verzadigd 0 g