bewaar
Varkenskoteletten met mierikswortelsaus
Varkenskoteletten met mierikswortelsaus
bewaar

Varkenskoteletten met mierikswortelsaus

35 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 porties

vleesfond

1 dl

witte wijn

125 ml

slagroom

1 eetlepel

geraspte mierikswortel

4

varkenskoteletten/varkenskarbonades

zout en peper

80 g

boter of margarine

Aan de slag

Vleesfond en witte wijn tot ca. 1 dl inkoken. Slagroom en mierikswortel erbij schenken en nogmaals tot de helft inkoken. Intussen koteletten bestrooien met zout en peper. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Rest van boter in stukjes snijden. Vlees in 10 minuten goudbruin bakken. Vlees halverwege keren. Saus opnieuw aan de kook brengen. Boterstukjes door saus kloppen. Koteletten samen met saus opdienen. Lekker met gepofte aardappels.