bewaar
Biefstuk met pepersaus
Biefstuk met pepersaus
bewaar

Biefstuk met pepersaus

40 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

2 theelepels

witte peperkorrels

1 dl

cognac (slijter)

½ pot

vleesfond

1 bekertje

slagroom

zout

30 g

boter of margarine

2

biefstukken

Aan de slag

1

Peperkorrels met bolle kant van lepel fijn drukken. In pan peperkorrels, cognac en fond op hoog vuur tot 1 dl inkoken. Slagroom toevoegen en tot 1 1/2 dl inkoken. Op smaak brengen met zout. (Tot gebruik laten afkoelen en in koelkast zetten.)

2

In pan boter verhitten. Biefstukken in ca. 4 à 6 minuten rosé bakken, halverwege keren. Intussen saus opnieuw verwarmen. Biefstukken op twee (voorverwarmde) borden leggen en saus erover en ernaast scheppen. Serveren met gebakken krieltjes en groene sla.