bewaar
Kalfsoesters met mosterdsaus
Kalfsoesters met mosterdsaus
bewaar

Kalfsoesters met mosterdsaus

20 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

2 theelepels

Franse mosterd

2 theelepels

Groninger mosterd

1 theelepel

Dijonmosterd

5 eetlepels

cognac of vieux (slijter)

½ pot

vleesfond

75 g

koude roomboter

4

kalfsoesters

zout

peper

Aan de slag

In een hoge steelpan soorten mosterd, cognac en vleesfond op hoog vuur tot 1 dl inkoken. Laten afkoelen. 50 g boter in blokjes snijden en tot gebruik in koelkast bewaren. Kalfsoesters bestrooien met zout en peper. In pan rest van de boter verhitten. Kalfsoesters in 4 à 5 minuten om en om bruin bakken. Intussen vier borden voorverwarmen. Saus opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af blokjes boter door saus kloppen. Kalfsoesters over voorverwarmde borden verdelen. Saus ernaast scheppen. Lekker met gegratineerde aardappeltjes en peultjes.

tip

algemeenIn plaats van cognac of vieux kunt u ook Calvados gebruiken. De saus zal hiermee iets zachter van smaak worden.