Gepocheerde kalfsoesters met cognacsaus

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Breng in een pan de slagroom en de fond aan de kook. Breng pittig op smaak met peper en zout. Zet het vuur zeer laag (eventueel pan op een vlamverdeler), zodat het vocht net onder het kookpunt blijft (= pocheren). Leg de kalfsoesters in de pan (zorg dat vlees ondergedompeld blijft) en laat in 6-8 min. gaar worden. Draai halverwege om.
- Neem het vlees uit het vocht, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten. Roer de cognac door het pocheervocht. Kook de saus op hoog vuur 15 min. in. Verdeel de saus over warme borden. Snijd het vlees met een scherp glad mes schuin in plakken, leg op de saus en bestrooi met peper en zout.
combinatietip:
Lekker met (verse) tagliatelle en roergebakken spinazie.
serveertip:
Garneer eventueel met sprietjes bieslook.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 365 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 2 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gepocheerde kalfsoesters met cognacsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gepocheerde kalfsoesters met cognacsaus
- 125 ml verse slagroom
- 190 ml vleesfond
Breng in een pan de slagroom en de fond aan de kook. Breng pittig op smaak met peper en zout.
Zet het vuur zeer laag (eventueel pan op een vlamverdeler), zodat het vocht net onder het kookpunt blijft (= pocheren).
- 2 kalfsoesters
Leg de kalfsoesters in de pan (zorg dat vlees ondergedompeld blijft) en laat in 6-8 min. gaar worden. Draai halverwege om.
- 2 el cognac
Neem het vlees uit het vocht, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten. Roer de cognac door het pocheervocht. Kook de saus op hoog vuur 15 min. in.
Verdeel de saus over warme borden. Snijd het vlees met een scherp glad mes schuin in plakken, leg op de saus en bestrooi met peper en zout.
combinatietip:
Lekker met (verse) tagliatelle en roergebakken spinazie.
serveertip:
Garneer eventueel met sprietjes bieslook.