Gepocheerde kalfsoesters met cognacsaus

365 kcal

30 min. bereiden

3.7/5

(96)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie


2003 nr. 10 - Herfstkleuren vol avondrood

Aan de slag

  1. Breng in een pan de slagroom en de fond aan de kook. Breng pittig op smaak met peper en zout. Zet het vuur zeer laag (eventueel pan op een vlamverdeler), zodat het vocht net onder het kookpunt blijft (= pocheren). Leg de kalfsoesters in de pan (zorg dat vlees ondergedompeld blijft) en laat in 6-8 min. gaar worden. Draai halverwege om.

  2. Neem het vlees uit het vocht, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten. Roer de cognac door het pocheervocht. Kook de saus op hoog vuur 15 min. in. Verdeel de saus over warme borden. Snijd het vlees met een scherp glad mes schuin in plakken, leg op de saus en bestrooi met peper en zout.

  • serveertipGarneer eventueel met sprietjes bieslook.
  • combinatietipLekker met (verse) tagliatelle en roergebakken spinazie.

Wat vond je van dit recept?

Gepocheerde kalfsoesters met cognacsaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig