Wintersoep met linzen

Advertentie
Ingrediënten
- 1 pot basis voor tomatensoep (255 ml)
- 1 schaaltje verse rundersoepballetjes (ca. 200 g)
- 1 zak boerensoepgroenten (350 g)
- 1 blik linzen (400 g)
- 4 bruine pistoletjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel oregano
- 4 plakken jonge kaas
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In pan basis voor tomatensoep volgens gebruiksaanwijzing op pot aanlengen met water. Soepballetjes en soepgroenten toevoegen en soep aan de kook brengen. Vuur laag draaien en soep nog 10 min. zachtjes laten doorkoken. Ovengrill voorverwarmen. Linzen afgieten en laatste 3 min. in soep verwarmen. Intussen pistoletjes in de lengte halveren en met olie en oregano besprenkelen. Pistolets op bakplaat leggen en met snijvlak naar boven 1 min. onder grill licht roosteren. Plakken kaas halveren, op pistolets leggen en onder grill laten smelten en kleuren. Soep over vier grote kommen verdelen en serveren met gegratineerde kaaspistoletjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 490 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 56 g
- vet 19 g