bewaar
Appelcake
Appelcake
bewaar

Appelcake

Door de eiwitten stijf te kloppen en daarna door het beslag te roeren, krijg je een superluchtige cake.

15 min. bereiden
50 min. oventijd
135waarderingen

Ingrediënten

10 porties

75 g

ongezouten roomboter

250 g

zelfrijzend bakmeel

2

jonagold appels

2

middelgrote eieren

100 g

Canderel culinaire

100 ml

halfvolle melk

1 el

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • cakevorm

Door de eiwitten stijf te kloppen en daarna door het beslag te roeren, krijg je een superluchtige cake.

Aan de slag

1

Roer de boter zacht. Zeef het bakmeel. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in 8 stukjes. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.

2

Mix in een grote kom de boter, Canderel en melk. Voeg de eidooiers toe en mix goed. Voeg beetje bij beetje het bakmeel toe en mix tot een glad beslag. Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor.

3

Vet de cakevorm in en bestrooi met de bloem. Doe het deeg in de vorm en duw de stukjes appel in het deeg. Bak de cake ca. 50 min.

combinatietipLekker met een kop koffie

Marmercake bakken

Instructievideo - 08:10 min.