Appelcake
Door de eiwitten stijf te kloppen en daarna door het beslag te roeren, krijg je een superluchtige cake.

Advertentie
Ingrediënten
- 75 g ongezouten roomboter
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 2 jonagold appels (of andere appel)
- 2 middelgrote eieren
- 100 g Canderel culinaire
- 100 ml halfvolle melk
- 1 el tarwebloem
Keukenspullen
- cakevorm
Advertentie
Bereiden
- Roer de boter zacht. Zeef het bakmeel. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in 8 stukjes. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
- Mix in een grote kom de boter, Canderel en melk. Voeg de eidooiers toe en mix goed. Voeg beetje bij beetje het bakmeel toe en mix tot een glad beslag. Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
- Vet de cakevorm in en bestrooi met de bloem. Doe het deeg in de vorm en duw de stukjes appel in het deeg. Bak de cake ca. 50 min.
combinatietip:
Lekker met een kop koffie

Marmercake bakken
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 145 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Appelcake
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Appelcake
Verwarm de oven voor 175 ºC.
- 75 g ongezouten roomboter
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 2 jonagold appels
Roer de boter zacht. Zeef het bakmeel. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in 8 stukjes.
- 2 middelgrote eieren
- 100 g Canderel culinaire
- 100 ml halfvolle melk
Voeg de eidooiers toe en mix goed. Voeg beetje bij beetje het bakmeel toe en mix tot een glad beslag. Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
- 2 g ongezouten roomboter
- 1 el tarwebloem
Vet de cakevorm in en bestrooi met de bloem. Doe het deeg in de vorm en duw de stukjes appel in het deeg.
Bak de cake ca. 50 min.
combinatietip:
Lekker met een kop koffie