bewaar
Appel-boterkoek
Appel-boterkoek
bewaar

Appel-boterkoek

Van deze boterkoek wil je vast nog een tweede stukje. En een derde...

25 min. bereiden
40 min. oventijd
1 uur wachten
35waarderingen

Ingrediënten

10 personen

220 g

ongezouten roomboter

150 g

rietsuiker

2

middelgrote eieren

250 g

zelfrijzend bakmeel

1 snufje

zout

100 ml

halfvolle melk

3

Kanzi appels

1 tl

kaneel

Dit heb je nodig

  • bakkwast

  • quichevorm (Ø 28 cm)

  • mixer

Van deze boterkoek wil je vast nog een tweede stukje. En een derde...

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de vorm met behulp van een bakkwast goed in met 20 g zachte roomboter.

2

Mix 200 g boter met 100 g suiker. Voeg al kloppend met de mixer de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe. Spatel dit door het boter-suikermengsel. Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag.

3

Was de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes en meng ze met 50 g suiker en de kaneel. Meng ⅔ van de appelschijfjes door het beslag. Schep het appelbeslag in de vorm. Leg de rest van de appelschijfjes in een cirkel op het beslag en duw ze er een beetje in.

4

Bak de appelboterkoek in ca. 35-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de koek te donker wordt. Laat afkoelen en serveer.

variatietipVoeg voor extra smaak 1 tl geraspte citroenschil en/of 1 tl vanille-essence aan het deeg toe.