bewaar
Mediterrane hapjes
Mediterrane hapjes
bewaar

Mediterrane hapjes

Bladerdeeg met kaas en olijfjes, gevulde druivenbladeren en hummus: de Turkse keuken, wij houden ervan.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

diepvries bladerdeeg

½ pot

groene olijven met knoflook

100 g

witte kaasblokjes

500 g

tomaat

3 el

traditionele olijfolie

1

vers stokbrood

½ pot

hummus

200 g

dolma's

Bladerdeeg met kaas en olijfjes, gevulde druivenbladeren en hummus: de Turkse keuken, wij houden ervan.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat bladerdeeg ontdooien. Snijd de helft van de olijven in stukjes. Vul de bladerdeegplakjes met kaasblokjes en olijven en vouw goed dicht tot driehoekje. Bak de kaasflapjes in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

2

Snijd de tomaten in partjes. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Snijd brood in dikke plakken. Verdeel de hummus, rest van de olijven, dolma's en kaasflapjes over de borden. Serveer met tomatensalade en brood.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.